جهان اسلام به تفکر و فرهنگ بسیج نیاز دارد/ ۳ ویژگی ممتاز انقلاب اسلامی
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، رویکرد کشورهای اسلامی و محور مقاومت به دفاع در برابر استکبار جهانی باعث شد تا پس از مبارزه با تروریسم بینالمللی داعش، فرهنگ بسیج در قالب عناوینی همچون حشدالشعبی، حشدالعشایری و ... در کشورهای منطقه همچون عراق و سوریه تا لیبی شکل بگیرد. با توجه به این نهضت و خیزش بزرگ به نظر میآید بسیج جهان اسلام در حال شکلگیری است که با تحقق این موضوع، مسلمانان جهان حول پرچم اسلام جمع خواهند شد. از نشانههای همگرایی همهجانبه جهان اسلام، عزم راسخ کشورهای اسلامی برای مقابله با نفوذ تمدنی غرب با هدف تحقق عینی بسیج جهان اسلام در تمدن سازی اسلامی است، زیرا جریان استعماری در قرون گذشته تاکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی نشانگر علاقه نفوذ غرب به داراییهای جهان اسلام و بهرهکشی آن در راستای منافع خود است.
قابلیت تمدن سازی در جهان اسلام
استعمار و استکبار همواره درصدد تخریب ایمان و عقاید مسلمانان، برهم زدن وحدت میان آنان و ترویج فساد، قطع رابطه مسلمانان با گذشته پرافتخارشان و تخریب چهرههای اصیل اسلامی بوده است. حاصل نفوذ تمدنی غرب بر امت اسلامی این بود که برخی از مناطق جهان اسلام دچار نوعی خودباختگی و شیفتگی به ظاهر پرزرقوبرق تمدن غرب شد و بهجای نظام سازی اسلامی، دنبال تحقق نظامها و ساختارهای غربی در کشورهای اسلامی برآمدند، غافل از اینکه ظرفیتهای فراوانی که در کشورهای اسلامی وجود دارد، قابلیت تمدن سازی را در جهان اسلام دوچندان کرده است.
بسیج در جمهوری اسلامی ایران منشأ ماندگاری و استحکام نظام اسلامی شد
تشکیل بسیج جهان اسلام را میتوان یکی از دغدغههای مهم حضرت امام خمینی (ره) دانست که در اواخر عمرشان ظهور و بروز یافت. ایشان با شناخت وضع نابسامان جهان و در حالی که نظام قطبیشده عالم به زیان محرومان و مستضعفان جهان شده بود، تودههای مردم را مخاطب آرمان خود قرار دادند و رهایی آنان از چنگال استکبار جهانی را رسالتی برای نهضت اسلامی ملت ایران دانستند.
بیشتر بخوانید:
انصارالله یمن نمونه بارز پیروی از تفکر بسیجی است/ ترس و نگرانی استکبار از شکلگیری بسیج جهان اسلام
لزوم تشکیل بسیج مردمی جهان اسلام/ ابوشریف: زمان آن فرارسیده طعم ۴۰ سال پویایی انقلاب ایران چشیده شود
تشکیل بسیج مستضعفین در کشور جرقهای شد تا شکلگیری بسیج جهان اسلام بهعنوان ایدهای ناب در منظومه فکری امام راحل (ره) پدیدار شود و ایشان در بیانات مختلف خود بر لزوم شکلگیری آن تأکید کردند و به تبیین ابعاد آن بپردازند. ایشان با صراحت اعلام کردند: باید هستههای مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد. بیتردید یکی از مهمترین اولویتهای تشکیل هستههای مقاومت حزب اللّه در سراسر جهان، تلاش برای آزادی قدس شریف بود.
بسیج فرهنگ خودباوری متکی بر ایمان و بندگی خوب خداست
علیرضا زاکانی، شهردار تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراینباره گفت: بسیج فرهنگ خودباوری متکی بر ایمان و بندگی خوب خداست. بسیج در قالب یک سازمان تشکلیافته از بههمپیوستگی انسانهای هوشمند، خدامدار و دینباور ظرفیت بسیار جدی و بزرگی را برای کشورها خلق کرده است. بسیج در جمهوری اسلامی ایران منشأ ماندگاری و استحکام نظام اسلامی و الگویی شد که در سایر کشورها، هر کجا که تشکلی همچون بسیج شکل گرفت، به نجات ملتها انجامید.
وی با بیان لزوم نشر فرهنگ بسیجی افزود: باید بتوانیم در قالب عناصر سازماندهیشده از هویت ملتها دفاع کنیم. جهان اسلام به تفکر و فرهنگ بسیج نیاز دارد و نیاز جهان اسلام به تشکل و سازمانیافتگی این فرهنگ در قالب انسانهای خودباور بههمپیوسته سامان یافته است؛ لذا فرهنگ بسیجی در همه کشورها بهعنوان یک نیاز مطرح است.
در انقلاب اسلامی سه ویژگی ممتاز و مشخص شد؛ قدرت دین، قدرت مردم و قدرت رهبری دینی
شهردار تهران عنوان کرد: چیزی که باعث شد لبنان خوش بدرخشد، چیزی که باعث شد غزه صحنههای مختلف را پرافتخار پشت سر بگذارد، موضوعی که باعث شد در سوریه و عراق افتخارات بزرگ خلق شود و امروز در یمن، ارتش و انصارالله اینگونه نقشآفرینی میکنند، همان فرهنگی است که به اقتضای هر ملتی با شیوه، به نام یا شکل و شمایلی شکل میگیرد.
زاکانی تأکید کرد: در انقلاب اسلامی سه ویژگی ممتاز و مشخص شد؛ قدرت دین، قدرت مردم و قدرت رهبری دینی. بسیج شالوده اساسی است که مبتنی بر این فرهنگ و با تکیه به سه قدرت مذکور میخواهد خواستهای ملتها را در عزت، عظمت و بزرگی بیافریند و خواستهها را محقق کند. این نیاز است؛ نیازی مانند آب که هر عنصر تشنهای به دنبال آن میگردد، ملتها به دنبال این تفکر، فرهنگ و سازمان میگردند و خودشان با همتشان آن را شکل میدهند. آنچه که از جانب ما بهعنوان ایران مطرح میشود، انتقال تجربه است. اگر بحث نیروهای مستشاری مطرح میشود، منظور انتقال الگوست، وگرنه خود ملتها هستند که کارشان را انجام میدهند و افتخار خلق میکنند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/